En reseguide om Ayia Napa i Cypern

Ayia Napa

 
» Hem    » Hotell i Ayia Napa      » Ayia Napa karta     » Om Oss     » Kontakta Oss
Flyg och Boende
   Jämför Flygpriser
   Jämför Hotell

Artiklar
   Adams Beach Hotel
   Alion Beach Hotel
   Aphrodites födelsep...
   Ayia Napa
   Bondens Hus
   Callisto Holiday Vi...
   Cape Gkreco
   Christofinia Hotel
   Corfu Hotel
   Curium
   Diskotek
   Dykning
   Famagusta
   Festivaler
   Klostret i Ayia Napa
   Kolossi slott
   Kykkos kloster
   Kyrkor och kapell
   Larnaca
   Limassol
   Macronissos gravar
   Mat och Dryck
   Mountainbike
   Napa Plaza Hotel
   Nattliv
   Nestor Hotel
   Nicosia
   Nissi Beach Holiday...
   Olympic Lagoon Resort
   Panas Tourist Village
   Paphos
   Protaras
   Shopping
   So Nice Beach Bunga...
   Stränder centrum oc...
   Stränder västerut
   Thalassa Sjöfartsmu...
   Tornaritis-Pierides...
   Transport
   Troodosbergen
   Vattensporter
   Vinprovning
   Waterworld

Festivaler

Det finns flera festivaler i  Ayia Napa, och de bygger sitt ursprung på de seder och traditioner som finns på Cypern. Den första festivalen för året kallas kort och gott för Grön måndag och bygger på en Dionysisk sed att åka ut på landet och ha picnic inför den femtio dagar långa påskfastan. Påsken innehåller en hel del seder och bruk och är en viktig högtid på Cypern. Bland annat sker en Epitaphios-procession på långfredagskvällen. På lördagen sker midnattsmässor och det är en sed att de unga människorna har en stor eld på kyrkbacken för att symboliskt bränna Judas.  På påsksöndagen är det underhållning med Ayia Napas invånare framför klostret och turister får mer än gärna delta. På annandag påsk dansar cypriotiska dansare grekiska och cypriotiska danser på Seferis torg.

Ayia Napasfestivalen är en av de bästa på hela ön och hålls i september. Det hålls på Seferistorget och i klostret som en hyllning till de historiska och kulturella traditionerna på Cypern. Här har man chansen att uppleva lokala traditioner, musiken, folklore och den grandiosa gästfriheten. Teaterföreställningar, opera, konserter och folkdans ingår i programmet.

Kataklysmos flodfestival är en religiös festlighet som bara firas i Cypern. Folkdans, härlig musik och mycket annat erbjuds. Och i juni hålls ett antal småfestvialer som innehåller folkdans och musik under namnet ”Musik från hela världen”. Då hittar både nationella och internationella artister hit. Och varje söndag under högsäsongen har man chansen att se en liten del av detta då man håller föreställningar på Seferistorget.

Allt innehåll på www.ayianapa.se skyddas av upphovsrätten.